INSP: 56 de cazuri noi de rujeola

In ultima saptamana, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sanatate Publica ( INSP), s-au inregistrat 56 de cazuri nou confirmate de rujeola.

Astfel, potrivit sursei citate, numarul total al imbolnavirilor de la debutul epidemiei si pana in prezent a ajuns la 18.426, dintre care 64 de decese.

Cele mai multe cazuri nou confirmate de rujeola au fost semnalate in judetul Neamt.

Conform informarii Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cele 56 de noi cazuri au fost semnalate in sapte judete, respectiv:

– Neamt – 41 cazuri,
– Caras-Severin – opt cazuri
– Dolj si Iasi – cate doua cazuri fiecare
– Bistrita-Nasaud, Gorj si Timis – cate un caz in fiecare judet

Reamintim ca rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii.

Din 4 persoane care fac rujeola, 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii, potrivit CNSCBT.

Mai multe informatii de vaccinarea impotriva rujeolei, AICI.

Etichete: epidemie de rujeola, vaccin rujeola, simptome rujeola

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.