Informatiile potrivit carora vaccinarea anti-Covid ar afecta fertilitatea sunt ferm contrazise de medici

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, a catalogat ca fiind ‘complet false’ informatiile potrivit carora vaccinarea anti-COVID ar afecta fertilitatea.

“Ideea a plecat de la faptul ca exista o asemanare intre structura proteinei Spike si o proteina, sincitina-1, care are rol in maturarea si dezvoltarea placentei, insa studiile au aratat ca exista asemanari foarte mici intre aceste doua proteine. (…) S-a vehiculat ideea ca anticorpii anti-proteina Spike ar reactiona incrucisat si cu aceasta proteina, care are rol in maturarea placentei, si ca, evident, ar cauza aceste probleme de fertilitate. Lucrurile nu stau deloc asa”, a precizat medicul intr-o conferinta de presa, citat si de Agerpres.

De altfel, el a vorbit despre studii conform carora vaccinarea nu afecteaza fertilitatea.

“Sunt studii facute la persoanele vaccinate si s-au determinat anticorpii anti-sincitina-1 in 15 cazuri – sunt studii pe numar mic de persoane si nu s-au identificat acesti anticorpi – si, mai mult decat atat, toate datele disponibile de la acest moment arata ca, dupa infectia naturala cu SARS-CoV-2, adica dupa COVID-19, nu sunt semnale ca scade fertilitatea, pentru ca aceiasi anticorpi anti-proteina Spike apar si dupa boala naturala. Cu atat mai mult, sunt studii recent publicate care au aratat ca dupa vaccinare nu se influenteaza fertilitatea masculina, practic s-au uitat la anumiti parametri din lichidul seminal si sunt nemodificati fata de starea anterioara, la un interval de circa doua – trei saptamani de la cea de a doua doza de vaccin”, a explicat Valeriu Gheorghita.

Presedintele CNCAV a contrazis si informatiile potrivit carora dupa vaccinare proteina Spike ar circula in sange, producand efecte adverse grave in randul persoanelor imunizate.

Etichete: vaccinarea anti-covid, infertilitate, fake news vaccinare

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.