In Suceava s-a dublat numarul cazurilor de rujeola

In judetul Suceava, numarul cazurilor de rujeola este in continua crestere in ultimele luni, chiar dublandu-se de la o luna la alta.

Potrivit conducerii DSP Suceava, dupa o perioada in care nu s-au inregistrat cazuri de rujeola in judet, din luna ianuarie au reaparut.

De la inceputul anului au fost raportate, la nivel judetean, 157 de cazuri de imbolnavire, cele mai multe in zonele Campulung Moldovenesc, Vama si Pojorata.

Conform procedurilor, pentru fiecare caz de rujeola s-a efectuat ancheta epidemiologica cu depistarea contactilor directi, anuntarea medicilor de familie, asistentilor comunitari si mediatorilor sanitari, in vederea aplicarii masurilor antiepidemice, relateaza Agerpres.

Conform sursei citate, Liliana Gradinariu, directorul DSP Suceava, a subliniat ca singura si cea mai eficienta metoda de prevenire a bolii este vaccinarea, ce confera imunitate pe viata in majoritatea cazurilor.

Este necesara vaccinarea cu doua doze a cel putin 95% din populatie, pentru a impiedica circulatia bolii.

In judetul Suceava, acoperirea vaccinala este de 85%, iar DSP dispune de stocuri suficiente de vaccin antirujeolic.

Etichete: rujeola, cazuri rujeola suceava, vaccin ROR

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.