In plina pandemie, una din trei scoli din lume are acces limitat la apa

In plina dezbatere privind redeschiderea scolilor, UNICEF si OMS au avertizat ca doua din cinci scoli din intreaga lume nu au spatii destinate spalarii mainilor cu apa si sapun, relateaza EFE.

Cele doua agentii au reamintit ca, in plina pandemie de coronavirus, aceasta trebuie sa fie cerinta fundamentala pentru ca o scoala sa functioneze in mod sigur, relateaza si Agerpres.

Potrivit unui raport bazat pe date din 2019, aproximativ 818 milioane de copii nu beneficiaza de instalatii sanitare de baza pentru a se spala pe maini in scolile lor, ceea ce presupune un risc mai mare de contagiere cu COVID-19 si alte boli.

De asemenea, raportul arata ca una din trei scoli din intreaga lume are un acces limitat la apa potabila, in timp ce aproape 698 de milioane de elevi nu au toalete adecvate in scolile pe care le frecventeaza.

„Accesul la apa, toalete si servicii de igiena este esential pentru prevenirea si controlul efectiv al infectiilor in toate contextele, inclusiv in scoli”, noteaza intr-un comunicat comun Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit surselor citate.

In opinia sa, aceasta cerinta trebuie sa fie o prioritate in strategiile guvernelor pentru a redeschide scolile in timpul pandemiei de coronavirus.

Etichete: redeschiderea scolilor, acces la apa potabila, toalete scoli, conditii scoli

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.