Alexandru Rafila: Numarul de cazuri in sectiile de terapie intensiva si decesele vor

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. dr, Alexandru Rafila, a spune ca in perioada urmatoare numarul de cazuri de Covid-19 in sectiile de terapie intensiva si decesele vor creste.

“Este o crestere evidenta, dar ea nu este o crestere rapida, este o crestere lenta a numarului de cazuri. Sunt convins ca daca am face o curba, o sa vedem ca aceasta curba are, in continuare, un caracter crescator. Dar, numarul de cazuri in sectiile de terapie intensiva si decesele vor creste in perioada urmatoare”, a spus Rafila la Digi 24, citat si de Agerpres.

Medicul a precizat ca aceasta situatie se datoreaza unei acumulari de cazuri noi.

“Am avut peste 1.000 de cazuri noi, zilnic, in ultimele doua saptamani aproape si consecinta acestei acumulari de cazuri numeroase va fi dupa un anumit interval, de care ne-am apropiat foarte mult in momentul de fata, cresterea numarului de cazuri si numarului de decese in sectiile de terapie intensiva”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Etichete: terapie intensiva, cazuri covid-19, crestere cazuri covid, alexandru rafila

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.