In etapa a doua de vaccinare sunt incluse persoanele de peste 65 de ani si pacientii cu boli cronice

In etapa a doua a campaniei de vaccinare impotriva maladiei Covid-19 este inclusa populatia la risc, reprezentata de persoanele de peste 65 de ani si cele aflate in evidenta cu boli cronice, indiferent de varsta, in functie de indicatiile vaccinurilor utilizate.

Potrivit Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), in conformitate cu dovezile stiintifice actuale, in categoria ‘boli cronice’ se incadreaza oricare dintre urmatoarele afectiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afectiuni cardiovasculare, afectiuni renale, afectiuni oncologice, afectiuni pulmonare, afectiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afectiuni hepatice moderate/severe, afectiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienti transplantati, cu consult medical prealabil, pacienti care urmeaza terapii biologice sau terapie de lunga durata cu corticosteroizi, pacienti infectati cu HIV/SIDA.

Etichete: etapa a doua de vaccinare anti-covid, vaccinare bolnavi cronici, vaccinare anti-covid persoane peste 65 de ani

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.