In curand, persoanele aflate in grupele de risc se vor putea vaccina antigripal la medicul de familie

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sanatatii a achizitionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dubla fata de anul trecut, in vederea imunizarii unui numar cit mai mare de persoane cu risc ridicat de imbolnavire.

Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se va face in mai multe etape, la fel ca in anii trecuti.

“Ieri, 14 septembrie 2020, Ministerul Sanatatii a inceput distrubutia primelor 330 000 doze pe care directiile de sanatate publica le vor livra cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare in vederea inceperii imunizarilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumatatea lunii octombrie si in luna noiembrie pentru continuarea vaccinarii antigripale gratuite a populatiei la risc.”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

“Desi in aceasta perioada ne focusam actiunile in lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reusit distributia din timp, fara sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizarii. Avem posibilitatea cresterii cantitatii de vaccin pana la 4 milioane de doze, in functie de evolutia epidemiologica si cerere”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tatatru.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Avand in vedere situatia epidemiologica, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei care nu intra in categoria de risc ridicat de imbolnavire sa achizitioneze vaccinul in vederea imunizarii.

De asemenea, MS solicita unitatilor farmaceutice sa se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

Etichete: vaccinare antigripala, vaccin gripal, protejare impotriva gripei, vaccinare antigripala la medicul de familie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.