Ialomita: Campanie de informare si vaccinare in localitatea Tandarei

La Tandarei, in judetul Ialomita, a inceput o campanie de informare si vaccinare organizata de Ministerul Sanatatii impreuna cu UNICEF si OMS.

Potrivit evidentelor DSP, in aceasta localitate sunt 611 copii cu varsta intre 0-9 ani care au nevoie de vaccinarea necesita ROR. Pe langa acestia, 513 copii cu varsta 10 – 18 ani nu au fost vaccinati la timp, potrivit intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Rata de vaccinare in primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 2,3%, in luna martie fiind vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, conform Planului National de Vaccinare.
Aici a fost infiintat, la sediul Primariei, un centru temporar de informare si de vaccinare.

Echipa Ministerului Sanatatii impreuna cu reprezentantiai DSP, ai administratiei locale si asistenti medicali comunitari au informat door to door populatia despre actiunea din aceasta saptamana. Primaria din Tandarei a pus la dispozitie mijloace de transport necesare pentru parintii si copiii care participa la aceasta campanie.

„In urma sedintelor de informare a parintilor sustinute de medici specialisti in promovarea sanatatii, s-au prezentat la cabinetul de vaccinare 73 de copii. Au fost utilizate 80 de doze de vaccin pentru 52 de copii care au fost vaccinati conform calendarului national de vaccinare, astfel: 47 vaccinuri ROR, 5 vacinuri Hexavalent, 4 vaccinuri antipneumococice si 24 de doze vaccin tetravalent. Alti 21 de copii au fost consultati, dar au primit contraindicatie temporara de vaccinare”, scrie in comunicat MS.

Actiunea va continua pe parcursul acestei saptamani. La aceasta campanie, alaturi de medici de familie din Tandarei, participa medici voluntari din cadrul Asociatiei Medicilor de Familie din Judetul Ialomita.

Etichete: vaccinare ROR, campanie vaccinare, recuperare vaccinare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.