Hepatita A pune in pericol localitati intregi

handwashHepatita A pune in pericol zeci de locuitori din judetul Suceava. Pana in prezent, peste 40 de persoane au fost diagnosticate cu hepatita A in acest judet. Cunoscuta si ca boala mainilor murdare, hepatita A se transmite din cauza conditiilor precare de igiena.

152 de persoane au fost vaccinate impotriva hepatitei A

Numarul total al persoanelor diagnosticate cu hepatita A a atins cifra 42. Localitatile afectate din judetul Suceava sunt Arbore, Marginea si Horodnic de Jos.

Pana in prezent au fost imunizate 152 de persoane cu vaccin impotriva hepatitei A.

42 de cazuri de hepatita A in doar o luna

Conform mediafax.ro, primele cazuri de hepatita A au fost diagnosticate in luna iulie.

Alti doi copii au fost internati la Spitalul din Radauti, fiind infectati cu virusul hepatitei A.

DSP Suceava monitorizeaza situatia epidemiologica

Directia de Sanatate Publica Suceava monitorizeaza situatia din judet pentru a preveni aparitia de noi cazuri de hepatita A.

Virusul hepatitic A se transmite prin apa si alimente contaminate cu materii fecale infectate. Principala modalitate de preventie a hepatitei A este vaccinarea.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.