Harghita: Peste o suta de suspiciuni de rujeola

Peste o suta de cazuri de suspiciune de rujeola s-au inregistrat in ultimele saptamani la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, peste jumatate dintre ele fiind confirmate, potrivit conducerii unitatii medicale.

In unele dintre aceste situatii a fost solicitata interventia Politiei Locale in unitatea sanitara dupa ce apartinatorii pacientilor au comis acte de vandalism si au agresat cadrele medicale, iar unii dintre bolnavi au plecat din spital fara acceptul medicului curant, scrie Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de directorul de ingrijiri al Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Fazakas Zsuzsanna, in ultima perioada au fost internati 104 pacienti cu suspiciune de rujeola, atat din localitatea Betesti cat si din municipiul Odorheiu Secuiesc, toti provenind din comunitatile de romi.

Un numar de 72 dintre acestia au fost deja externati, 54 avand boala confirmata, dar fiind vindecati. Alti 32 de pacienti se afla internati in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal, fiind posibil ca in cazul a 18 dintre ei boala sa fie confirmata.

Potrivit sursei citate, o parte dintre bolnavi sufera si de tuse convulsiva. Majoritatea pacientilor sunt minori, iar sugarii sunt internati cu mamele pentru ca sunt alaptati, mai relateaza Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.