Gripa a rapus un adolescent de 15 ani


Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica a anuntat ca s-a inregistrat inca un deces din cauza gripei in acest sezon.

Este vorba despre un copil de 15 ani din judetul Salaj, fara conditii medicale pre-existente cunoscute si nevaccinat antigripal.

„A fost inregistrat un deces nou confirmat cu virus gripal, tip B: copil in varsta de 15 ani, de sex masculin, din judetul Salaj, fara conditii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinat antigripal”, potrivit unei informari de pe site-ul INSP.

De la inceputul sezonului au fost inregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip B, fata de 9 in sezonul precedent, toate cu virus gripal tip A, subtip H3, mai sursa mentionata.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa se vaccineze antigripal si in ianuarie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.