Gripa porcina in Vrancea

Riscul transmiterii virusului gripei aviare H7N9DSP Vrancea a confirma trei cazuri de gripa porcina in Municipiul Focsani, orasul Odobesti si comuna Balotesti.

Bolnavii sunt doua femei si un barbat si din fericire, niciunul nu se afla in stare este grava. In prezent, acestia se afla sub supravegherea medicilor de la Sectia de boli contagioase.

Pana acum, la nivel national au fost confirmate 12 cazuri de gripa, cele mai multe cu virus AH1N1.

Dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a precizat ca circulatia virusului este redusa in Romania si ca numarul de infectii respiratorii este mai mic decat in aceeasi perioada a lui 2015.

Ministerul Afacerilor Externe a emis saptamana trecuta un comunicat de presa prin care informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca pe teritoriul Ucrainei ca autoritatile locale au anuntat cu privire la aparitia unei epidemii de gripa cauzate de virusul A/H1N1, ceea ce a determinat inchiderea institutiilor de invatamant in mai multe centre urbane, inclusiv in Kiev.

Este recomandata evitarea deplasarilor care nu sunt necesare, in perioada imediat urmatoare, in Ucraina. In cazul in care acestea nu pot fi evitate, cetatenii romani trebuie sa ia masuri de precautie necesare in astfel de cazuri, precum: purtarea mastilor de protectie, atentie sporita la igiena personala, evitarea locurilor publice aglomerate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.