Franta: Vaccinarea va fi obligatorie din 2018

Premierul Frantei, Edouard Phillipe a spus ca este “inacceptabil” ca inca mai mor copii de pojar intr-o tara in care au fost descoperite si perfectionate vaccinurile.

De altfel, in Franta, 3 vaccinuri pentru obligatorii: cel pentru difterie, cel pentru tetanos si cel impotriva poliomielitei.

Acum, prim-ministrul a precizat a precizat ca, din 2018, toate cele 11 vaccinuri care sunt universal recomandate de organismele de sanatate publica vor deveni obligatorii.

Aceasta decizie a guvernului francez se inscrie in noua atitudine mai hotarata a unor guverne europene fata de problema vaccinarii copiilor. In Italia, de exemplu, accesul copiilor nevaccinati in comunitatile de copii a fost interzisa, relateaza Europa FM.

Vaccinarea in tarile civilizate a scazut, in unele locuri semnificativ sub nivelurile de siguranta, pe fondul unor campanii anti-vaccin duse si intretinute mai ales pe Internet.

Potrivit sursei mentionate, Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat insistent in ultima vreme cu privire la riscul izbucnirii unei epidemii europene de rujeola, desi exista un vaccin eficient si sigur impotriva acestei boli.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.