Focare de rujeola in judetul Suceava

In judetul Suceava, in prezent, sunt in evolutie doua focare de rujeola cu cateva zeci de imbolnaviri. In toate cazurile este vorba despre copii nevaccinati sau vaccinati incomplet, parintii refuzand imunizarea sau neprezentandu-se la medicul de familie, potrivit conducerii DSP Suceava.

In luna iulie a acestui an, pana acum, aici s-au inregistrat 61 de cazuri de rujeola, iar pana la finalul lunii iunie s-au inregistrat, la nivel judetean, 240 de cazuri de rujeola.

Din totalul cazurilor, doua sute de pacienti au fost internati in spital, iar 40 au fost izolati la domiciliu.

Potrivit DSP Suceava, in judet s-au derulat doua campanii de vaccinare ‘door to door’ la Vicovu de Sus, unde au fost imunizare 54 de copii si la Capu Codrului unde au fost vaccinati 50 de copii. S-au luat masuri de monitorizare a contactilor, educatie sanitara si recuperare a tuturor restantierilor la vaccinare, potrivit Agerpres.

Directorul DSP Suceava a subliniat ca institutia dispune de stocuri suficiente de vaccin si reaminteste populatiei ca administrarea vaccinului dupa schema corecta este sigura si confera imunitate.

Etichete: rujeola, focare rujeola, vaccin ror, vaccinare antirujeolica

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.