Focar de rujeola in judetul Teleorman | 30 de cazuri pana in prezent

In luna iulie, in judetul Teleorman, s-au inregistrat 30 de cazuri de rujeola, cele mai multe in focarul aflat in evolutie din localitatea Buzescu, potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP).

Potrivit sursei citate, in prezent, acesta este singurul focar in evolutie la nivelul judetului, in toate cazurile fiind vorba de copii nevaccinati sau vaccinati incomplet, pentru ca parintii au refuzat imunizarea sau nu s-au prezentat la medicul de familie.

In primele sase luni ale acestui an, in judetul Teleorman s-au inregistrat 117 cazuri de rujeola, majoritatea in localitati din mediul rural, au precizat reprezentantii DSP potrivit Agerpres.

Reprezentantii DSP Teleorman au adaugat ca stocurile de vaccin sunt suficiente, iar administrarea vaccinului este singura metoda de prevenire a imbolnavirilor, rujeola fiind o infectie virala extrem de contagioasa, care poate da complicatii majore, ce pot merge pana la deces, mai relateaza sursa citata.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, vaccinare antirujeolica

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.