Parinti care se opun vaccinarii in discutie cu medicul de familie

Informarea din surse gresite, altele decat cele medicale, duce cu usurinta la formarea unei pareri anti-vaccinare a parintilor.

Deseori, medicul de familie se confrunta cu refuzuri categorice ale parintilor de a-si vaccina copiii, fara sa constientizeze riscul imes la care ii supun.

A convinge un parinte despre beneficiile unui vaccin nu este o treaba usoara. In cabinetul medicului de familie se rostesc intrebari de genul “ Daca face autism copilul meu din cauza unui vaccin? Daca face cancer ori alta boala?

Aceste intrebari vin din lipsa de informare sau din auzite. Toate studiile de referinta din domeniul au demonstrat de-a lungul a zeci de ani eficienta vaccinurilor.

Primul pas pe care medicul de familie vaccinator il poate face in demersul sau de a convinge ca vaccinarea este buna si ca salveaza vieti, este sa conviga parintele sa vina la cabinet pentru o informare corecta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.