Femeie diagnosticata cu gripa la Targoviste


O femeie de 31 de ani din Targoviste a fost diagnosticata cu gripa, potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dambovita.

”A fost diagnosticat un caz de gripa cu virus gripal tip B, la o persoana de sex feminin din Targoviste, si au fost imunizate impotriva gripei un numar de 3.993 de persoane incluse in categoria celor cu risc crescut de a contacta boala”, se sccrie intr-un comunicat emis de DSP Dambovita.

Conform purtatorului de cuvant al institutiei, Marinela Popa, cazul de gripa a fost diagnosticat de catre Spitalul „Victor Babes” din Bucuresti.

”Este un diagnostic clinic deoarece persoana s-a prezentat la camera de garda a spitalului unde i s-a facut internare de o zi. Ea este izolata la domiciliu si sub supravegherea medicului de familie. Este o persoana de 31 de ani, somera”, a precizat Popa, potrivit Agerpres.

DSP Dambovita recomanda populatiei sa respecte cu strictete regulile de igiena personala si colectiva, sa se vaccineze antigripal si sa se prezinte la medicul de familie la primele semne de boala.

Informatii despre gripa si vaccinarea impotriva gripei, cititi AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.