Epidemie de meningita in mai multe state din Nigeria. Sute de morti

Cel putin 269 de persoane au murit in ultimele cinci luni din cauza unei noi epidemii de meningita care a afectat mai multe state din Nigeria, au informat miercuri oficiali din sectorul sanatatii, citati de AFP.

„Pentru moment, am identificat 1.828 de cazuri (…) si au fost inregistrate 269 de decese in 15 state”, a anuntat Olubunmi Ojo, de la Centrul national pentru supravegherea bolilor la un post local de televiziune, potrivit Agerpres.

Testele de laborator au confirmat ca epidemia a fost provocata de un nou tip de tulpina a meningocului C, a adaugat el.
Copiii cu varste intre 5 si 14 de ani sunt grupa de varsta cea mai afectata de aceasta boala, reprezentand aproximativ jumatate din cazurile raportate, a declarat la 24 martie Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a lansat o campanie majora de vaccinare.

O lipsa acuta a vaccinurilor a contribuit in mod particular la raspandirea acestei boli, care se manifesta printr-o crestere brusca a temperaturii, prin dureri de cap severe, varsaturi si torticollis, mai relateaza Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.