Epidemie de gripa in Franta! Spitale pline pana la refuz

gripa-vaccinareIn prima saptamana a anului 2017, in Franta, incidenta cazurilor de gripa a fost de 395 la 100.000 de locuitori, cu mult peste pragul de declarare a epidemiei.

Le Monde scrie ca la nivel regional, rata de incidenta cea mai ridicata a fost in regiunea Auvergne-Rhône-Alpes (597 de cazuri la 100.000 de locuitori), Provence-Alpes-Côte d’Azur (541) si Ile-de-France (451), dar ca in aproape toate regiunile rata de incidenta este superioara pragului de epidemiei.

In ceea ce priveste cazurile raportate, saptamana trecuta , varsta medie era de 36 de ani, iar barbatii reprezentau 50% din cazuri.

Principalul virusul gripal  depistat la bolnavii de aici a fost A/H3N2 , in 40,2%.

„In 19 ani de cariera nu am vazut asa ceva”, a declarat Loic Pen, medic urgentist, potrivit ziarului francez.

Ziarul Le Monde mai relateaza despre o comuna din departamentul Oise, unde spitalul este plin pana la refuz de bolnavii afectati de gripa. Aici, lipsa de paturi si de personal complica situatia.

Medicii atrag atentia de cea mai sigura modalitate de protectie impotriva gripei ramane vaccinarea.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.