DSP Sibiu: Cazurile de rujeola din primele doua lui ale anului, mai multe decat numarul total inregistrat in 2016

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica (DSP) a judetului Sibiu, numarul cazurilor de rujeola, din primele doua luni ale anului in curs, este mai mare fata de cel inregistrat in tot anul 2016.

De la inceputul anului si pana in prezent, DSP Sibiu a confirmat cinci cazuri de rujeola, iar la laborator se afla in lucru alte 16 cazuri suspecte de aceasta boala. Anul trecut, in judetul Sibiu s-au inregistrat patru cazuri de rujeola.

In judetul Sibiu, in ultima saptamana au aparut trei noi suspiciuni de rujeola si o alta in judetul Alba, toate la copii nevaccinati.

„In judetul Sibiu au mai aparut 3 noi suspiciuni de rujeola, la persoane cu varsta cuprinsa intre 4 si 18 ani, domiciliate in Medias si Tarnava. De asemenea, a fost recoltata o proba si in judetul Alba, de la un copil de un an. Toate cazurile sunt nevaccinate impotriva rujeolei. Astfel, numarul probelor aflate in lucru se ridica la 16”, scrie intr-un comunicat de presa emis de DSP Sibiu.

Rujeola se raspandeste usor, prin stranut si tuse, ceea ce ii da o capacitate mare de infectozitate, adică de a produce boala. Se considera ca 90% dintre persoanele ne-imune se imbolnavesc atunci când vin in contact cu un bolnav.

Despre ce trebuie facut de la primele simptome in cazul in care ati contactat virusul, aflati AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.