Doza a treia de vaccin, eficienta in reducerea ratei infectiilor si a cazurilor grave

Un studiu publicat de New England Journal of Medicine arata ca doza a treia a vaccinului anti-Covid a redus atat posibilitatea de contagiere cat si cea de dezvoltarea de simptome grave ale bolii.

La studiu au participat peste un milion de subiecti cu varsta peste 60 de ani care au fost impartiti in doua grupuri: unul vaccinati cu a doua doza in urma cu cel putin cinci luni, si un alt grup in care adultii au fost vaccinati cu a treia doza in urma cu cel putin 12 zile, relateaza EFE si Agerpres.

Numarul de cazuri de coronavirus inregistrate in grupul care nu primise doza suplimentara a fost de 4.500, in schimb intre cei vaccinati cu a treia doza s-au inregistrat doar 934 de cazuri, mai relateaza sursele citate.

“Este evident ca doza de ranfort este foarte eficienta in reducerea ratei infectiilor si a numarului de cazuri grave”, au semnalat autorii studiului care apartin mai multor organizatii stiintifice, academice si medicale.

Autorii studiului au evidentiat importanta analizarii rezultatelor actualei campanii de vaccinare cu doza a treia, pentru a contribui „la politicile tarilor ce exploreaza strategii de combatere a pandemiei”.

De exemplu, Israelul se confrunta in prezent cu un val patru al pandemiei, iar autoritatile au insistat in repetate ocazii ca vaccinarea populatiei cu a treia doza este fundamentala pentru stavilirea ei, mai ales in urma scaderii imunitatii organismului dupa cateva luni de la a doua doza.

Pana in prezent, dintre cei aproape 9 milioane de locuitori ai tarii, aproape o treime au primit a treia doza de vaccin.

Etichete: doza a treia, eficienta doza a treia de vaccin anti-covid, doza a treia vaccin covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.