Doua focare de rujeola in judetul Botosani


Autoritatile sanitare din Botosani monitorizeaza evolutia cazurilor de imbolnavire cu rujeola in doua localitati din judet, dupa aparitia a doua focare.

Potrivit epidemiologului Irina Alecu de la Directia de Sanatate Publica, in judetul Botosani exista doua focare de rujeola, unul in municipiul Dorohoi, iar celalalt in localitatea Oraseni, relateaza Agerpres.

De la inceputul anului, la Dorohoi au fost inregistrate 37 de cazuri si doua suspiciuni de imbolnavire cu rujeola, in special la copii nevaccinati.

„Nu am avut cazuri complicate. Au fost cazuri cu evolutie buna, monitorizate in spital, care, din pacate, sunt sursa pentru alte cazuri”, a afirmat Alecu conform sursei mentionate.

In localitatea Oraseni sunt inregistrate trei cazuri de rujeola la adulti cu varste intre 20 si 30 de ani.

„Este important ca parintii sa vaccineze copiii, pentru ca doar asa putem preveni aparitia de noi cazuri si eventuale complicatii nedorite. Singura solutie este vaccinarea. Parintii trebuie sa inteleaga ca vaccinul este eficient, protejeaza si nu avem alte variante de a preveni”, a mai adaugat medicul epidemiolog Irina Alecu din cadrul DSP Botosani.

Informatii de rujeola si vaccinarea ROR, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.