Doua cazuri confirmate de gripa in Olt


S-a inregistrat primele cazuri de gripa confirmate din judetul Olt, potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Gabriela Gogiu.

Ea a precizat ca cei doi pacienti cu gripa, o femeie de 52 de ani si un barbat de 24 de ani, ambii din Slatina, sunt internati la Spitalul Judetean de Urgenta si nu au boli asociate. Ei nu erau vaccinati antigripal in sezonul rece 2017 – 2018.

Cei doi pacienti s-au prezentat la spital saptamana trecuta cu simptomatologie compatibila cu gripa, respectiv febra, debut brusc, tuse, rinita, coriza, stare generala alterata. In urma analizei probelor recoltate de la cei doi bolnavi, a fost confirmata, de catre laboratorul Institutului Cantacuzino Bucuresti, prezenta gripei sezoniere (virusul gripal B), relateaza Agerpres.

In ceea  priveste infectiile respiratorii acute, saptamana trecuta au fost inregistrate 1.023 de cazuri, cu peste 30% mai multe fata de prima saptamana a acestui an.

La medic s-au prezentat saptamana trecuta si 461 de pacienti cu pneumonie, 93 dintre acestia necesitand internarea.
Vaccinarea antigripala ramane cea mai sigura si mai eficienta masura profilactica.

Informatii despre gripa si vaccinarea antigripala, AICI.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.