„Doresc sa traiesc mai mult!” – recomandari pentru pacienti la risc

Cu cat inaintez in varsta simt ca organismul meu lupta mai greu cu boala” – asa isi spun multi pacienti trecuti de 40 de ani atunci cand ajung in cabinetul medicului. De aceea, oamenii fac tot ce pot pentru a evita o eventuala imbolnavire.

Nu cred ca o gripa ma poate pune la pamant sau ca poate agrava bolile pe care le am deja” – nu-i asa ca asta credem cei mai multi dintre noi inainte de sezonul rece?

Specialistii in sanatate publica spun ca vaccinarea anti-gripala care se administreaza in primul rand pacientilor cu boli cronice, la risc, este aproape vitala.

Gripa, desi este considerata inofensiva de multi pacienti, ea poate agrava bolile deja existente, cum ar fi cele cardio-respiratorii.

Medicii de familie recomanda vaccinarea anti-gripala tuturor pacientilor care sufera de boli cronice, dar si varstnicilor a caror imunitate scade odata cu varsta.

De altfel, vaccinarea anti-gripala este recomandata oricarui pacient la inceputul fiecarui sezon rece, pentru a evita complicatiile pe care le poate da boala.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.