Director OMS: Vaccinurile sunt absolut sigure

Organizatia Mondiala a Sanatatii se arata ingrijorata in legatura cu extinderea epidemiei de rujeola in Romania. 

Directorul regional al OMS, dr. Zsuzsanna Jakab, spune ca problema vaccinarii copiilor poate fi rezolvata prin instituirea prin lege.

„Vaccinurile sunt absolut sigure. Au fost studii epidemiologice in anii 1990, pentru ca toate aceste probleme legate de autism si vaccinuri sunt vechi si am facut studii care arata clar ca nu exista nicio dovada. Din contra, vaccinurile sunt sigure. Nu exista nicio legatura intre cele doua”, a declarat dr. Zsuzsanna Jakab, director OMS pentru Regiunea Europei, la o conferinta pe tema vaccinarii organizata joi, la Bucuresti.

De asemenea, intrebata despre optiunea introducerii unor sanctiuni pentru parintii care nu isi vaccineaza copiii, ea a precizat ca „daca Legea sanatatii publice va stabili ca fiind obligatoriu pentru copii sa fie vaccinati inainte de a intra la scoala, atunci se va rezolva aceasta problema”.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.