Despre amenzile prevazute de Legea vaccinarii

Parintii care vor refuza sa participe la actiunile de informare privind vaccinarea vor fi amendati, sanctiunile putand ajunge si la zece mii de lei, a declarat, luni, ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

„Sanctiunile privesc atat ministrul, cat si functionarii din minister, Directiile de sanatate publica, absolut tot lantul de vaccinare, iar ceea ce s-a vehiculat in presa cu privire la faptul ca parintii vor fi amendati pentru faptul ca nu-si vaccineaza copiii este inexact. Parintii vor fi amendati in situatia in care refuza sa participe la intalnirea cu grupul de lucru, refuza sa participe la intalnirea cu medicul de familie pentru a fi informati despre vaccinuri. Practic, parintele are dreptul sa refuze, dar isi asuma toata responsabilitatea”, a declarat ministrul Sanatatii citat de Agerpres.

El a mai precizat ca proiectul legii vaccinarii propune diferite cuantumuri de amenzi.

„Proiectul a intrat deja de saptamana trecuta in format electronic pentru avizare interministeriala, astazi a plecat in format scris la toate ministerele si va fi facut public. (…) Da, sunt si amenzi de zece mii de lei, dar sunt pentru parintii care refuza sa participe la actiunea de informare, nu pentru cei care refuza vaccinarea”, a mai afirmat Florian Bodog, potrivit sursei mentionate.

Intrebat daca in proiect este prevazuta si decaderea din drepturi, ministrul a raspuns ca nu, dar „este o decizie pe care statul roman o poate lua de la caz la caz”.

De asemenea, si premierul Mihai Tudose a sustinut ca situatia actuala din Romania ar impune introducerea vaccinarii obligatorii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.