De la inceputul lunii si pana in prezent, zece cazuri de rujeola la Braila

copil-2016Potrivit informatiilor venite din partea  Directiei de Sanatate Publica (DSP) Braila, numarul cazurilor de rujeola confirmate in acest judet de la inceputul lunii noiembrie si pana in prezent, a crescut la zece.

Rujeola a fost confirmata la patru copii cu varste cuprinse intre 0-1 an, cinci prescolari si un adult, respectiv o educatoare, cazurile fiind inregistrare in municipiul Braila – trei, Gradistea – doua, Pitulati – doua, Vadeni – unul, Insuratei – unul si Vultureni – unul.

„Cazurile sunt izolate, din localitati diferite, si nu putem vorbim despre o epidemie. Nu sunt raportate mai multe cazuri in exact aceeasi zona, ca sa putem vorbi despre o epidemie de rujeola”, a declarat Gabriel Ciochina, seful DSP  Braila, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia din luna septembrie, de cand a izbucnit epidemia de rujeola la nivel national, foarte putini parinti au mers la cabinetele medicilor de familie sa isi imunizeze copiii, gradul de acoperire vaccinala la nivel de judet fiind de 35%.

„Avem stoc suficient de vaccin impotriva rujeolei, tinem tot timpul legatura cu medicii de familie, facem educatie in scoli, incercam pe cat posibil sa constientizam necesitatea si importanta acestei vaccinari. Nu este doar un simplu moft, este foarte important”, a mai precizat directorul DSP Braila, potrivit sursei mentionate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.