In cautarea protectiei totale – discutie cu medicul

Fac orice sa imi protejez copilul!”. Asta spun cei mai multi parinti.

Dar, un copil nu poate fi protejat de toate bolile existente. Traim inconjurati de microbi, unii sunt buni, iar altii rai. Pentru cele 6 episoade diverse de boala pe care se estimeaza ca le sufera un copil intr-un an, exista multe tipuri de tratament, in functie de fiecare caz in parte.

Unul dintre acestea este si antibioticul. Acesta, administrat corect, la timp si daca este cazul, poate imbunatatii starea de sanatate a micutului bolnav.

Sa mi se imbolnaveasca mie copilul de 6 ori intr-un an? Nu concept asa ceva!” – este reactia celor mai multi parinti.

In cazul bolilor prevenibile, parintilor li se explica faptul ca vaccinarea ofera o imunizare mai eficienta si sigura unui copil decat administrarea ulterioara a unor tratamente. Antibioticul nu este mereu solutia.

Vaccinarea poate preveni impotriva unor boli, care in cazul unor complicatii pot lasa copilul cu sechele pe viata.

Preventia este primul par spre protectie!

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.