Crestere ingrijoratoare a cazurilor de varicela in Europa

preventiesivaccinareNumarul persoanelor cu varicela a crescut in 2014 cu 16.5% fata de aceeasi perioada a anului precedent in Spania, conform datelor emise de Buletinul Epidemiologic al Institutului de Sanatate Carlos III, prezentate de elmundo.es. Pana la data de 4 mai 2014, au fost inregistrate 63.136 de cazuri, cu 8963 cazuri mai multe fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Numarul de persoane cu varicela creste de la o saptamana la alta

Specialistii din Spania avertizeaza ca numarul de cazuri de varicela creste considerabil de la o saptamana la alta.

Doar in perioada 28 aprilie – 4 mai 2014 au fost inregistrate 3.763 de cazuri de varicela, cu 554 de cazuri mai multe fata de aceeasi saptamana a anului trecut.

Cresterea numarului de persoane diagnosticate cu varicela este ingrijoratoare, avand in vedere ca in 2013 in Spania se inregistra o scadere a cazurilor fata de aceeasi perioada din 2012.

Daca in 2012, au fost sesizate 143.594 de cazuri de varicela, in 2013 numarul a scazut cu 2%, respectiv 140.629.

De ce varicela ia amploare in Spania

Agentia Spaniola a Medicamentelor si Produselor Sanitare a emis un calendar de vaccinare in varicela obligatoriu in sistemul de sanatate spaniol. Conform acestui calendar, vaccinul impotriva varicelei trebuie administrat copiilor care au implinit 12 ani, si nu inainte de aceasta varsta.

In acelasi timp, autoritatile spaniole au restrictionat vanzarea acestui vaccin in farmacii, considerand ca el nu este administrat conform precizarilor din calendarul oficial de imunizare.

Pe de alta parte, medicii pediatri spanioli sunt de alta parere in ceea ce priveste varsta la care copiii ar trebui vaccinati impotriva varicelei. Acestia sustin ca vaccinarea trebuie facuta in prima parte a copilariei.

Restrictionarea accesului la cumpararea vaccinului din farmacii i-a determinat pe multi parinti sa cumpere vaccinul din afara Spaniei, din tari precum Franta sau Portugalia, parinti care doresc vaccinarea copiilor impotriva varicelei inainte de varsta de 12 ani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.