Creste numarul copiilor care nu primesc vaccinul impotriva hepatitei B

siguranta-vaccinariiLa nivel intregii tari se inregistreaza tot mai multe cazuri de copii care ies din maternitati fara sa fi fost vaccinati impotriva hepatitei B. Satu Mare, Hunedoara sau Iasi sunt doar cateva dintre zonele in care dozele de vaccin in hepatita B si tuberculoza s-au epuizat inca din luna iunie.

DSP Satu Mare: La nivel DSP nu exista vaccin pentru hepatita B

Dorina Dragos Guran, directorul DSP Satu Mare, a precizat ca in momentul de fata nu exista dozele necesare de vaccin pentru ca nou-nascutii sa fie vaccinati impotriva hepatitei B in primele 24 de ore dupa nastere.

“Din iunie au inceput semnele de lipsa. DSP nu a primit doze de la Ministerul Sanatatii, desi lunar am transmis catre minister numarul noilor nascuti. Vaccinul obligatoriu se achizitioneaza la nivel central de Ministerul Sanatatii si se repartizeaza in teritoriu”, a precizat directorul DSP Satu Mare.

Pana in prezent, la nivelul judetului sunt aproximativ 500 de copiii care nu au fost imunizati impotriva hepatitei B.

Peste 100 de nou-nascuti nu au fost imunizati nici in Hunedoara

Situatia se extinde si in Hunedoara unde vaccinul impotriva hepatitei B lipseste din maternitati de la jumatatea lunii iulie.

“Toti copiii care au ramas neimunizati impotriva hepatitei B vor fi vaccinati de medicul de familie, in momentul in care vom primi dozele necesare. Speram ca situatia sa se rezolve in prima parte a lunii august”, a precizat dr. Cecilia Birau, purtator de cuvant al DSP Hunedoara.

In Iasi maternitatile au epuizat stocurile de vaccin de mai bine de o luna

“Inca nu au fost refacute stocurile si nici nu ni s-a comunicat ceva concret in legatura cu acest subiect. Cand vom fi informati despre distribuirea in teritoriu a vaccinurilor, vom anunta public“, a precizat Marius Voicescu, purtator de cuvant al DSP Iasi, citat de ziaruldeiasi.ro.

In acest caz, sute de nou-nascuti nu au primit vaccinul impotriva hepatitei B, urmand a fi vaccinati ulterior prin recuperarea schemei de vaccinare.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.