Coronavirus: Sase romani de pe vasul Diamond au fost repatriati | Autoritatile i-au bagat in carantina

Sase cetateni romani de pe vasul ‘Diamond Princess’ au fost repatriati, cu o aeronava speciala a Ministerului Apararii Nationale, care a aterizat la baza aeriana 90 din Bucuresti.

Seful DSU, Raed Arafat, a declarat, la postul Digi 24, ca toti cei sase vor intra in carantina pentru doua saptamani ‘intr-un loc sigur’ si vor fi dusi la spital in caz ca apar simptome de boala, relateaza Agerpres.

Ei vor fi din nou testati pentru infectia cu COVID-19 (coronavirus) la finalul perioadei de carantina, inainte de a fi lasati sa mearga acasa.

Toti cei sase cetateni romani de pe vasul de croaziera aflat in carantina din cauza conavirusului, si-au exprimat dorinta de a reveni in tara.

Intrebari si raspunsuri despre noul coronavirus (2019-nCoV)

Cei sase au aterizat in cursul noptii trecute la Berlin, cu zboruri de evacuare medicala desfasurate in cadrul Mecanismului de Protectie Civila al Uniunii Europene. De la Berlin au fost preluati de catre aeronava de tip C-27J Spartan pusa la dispozitie de catre Ministerul Apararii Nationale.

Nava de croaziera Diamond Princess se afla in carantina din cauza coronavirusului din data de 3 februarie 2020 in portul Yokohama, Japonia.

Etichete: simptome coronavirus, romani coronavirus, carantina coronavirus, covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.