Comisia Europeana a luat decizia de suspendare temporara a vaccinului ROR ( Ministerul Sanatatii)

poza imunizare prin vaccinareLa solicitarea ministrului Sanatatii, Comisia Europeana a avizat favorabil, in procedura de urgenta, decizia de suspendare temporara a exportului intracomunitar a vaccinului combinat care protejeaza impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei (ROR), scrie intr-un comunicat al Ministerului sanatatii.

„Avand in vedere epidemia de rujeola cu care se confrunta tara noastra, dar si discontinuitatea in aprovizionarea cu vaccinurile obligatorii din Calendarul de imunizare, in data de 27 aprilie 2017, autoritatile romane au notificat Comisiei Europene un proiect de Ordin care prevede blocarea exporturilor de vaccinuri, astfel incat sa fie asigurat necesarul de doze pentru protejarea copiilor din Romania”, se precizeaza in comunicatul MS.

Dupa examinarea proiectului de act normativ, Comisia Europeana a considerat ca, in acest caz particular, solicitarea adoptarii in procedura de urgenta este justificata.

Ministrul Sanatatii a precizat ca va lua toate masurile necesare pentru ca pacientii romani sa poata beneficia la timp, si in conditii optime de vaccinuri, dar si de medicamentele si tratamentele de care au nevoie.

De asemenea, demnitarul a mai declarat ca in proiectul Legii vaccinarii s-a prevazut asigurarea unui stoc de minimum 6 luni pentru aceste produse.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.