CNAS: Peste 3,5 milioane de carduri de sanatate activate

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatatePana acum au fost activate peste 3,5 milioane de carduri de sanatate. Cardul este obligatoriul de la 1 mai 2015. Pana atunci, cele doua sisteme functioneaza in paralel.

„Desi toata lumea critica noul card, pana in acest moment sunt peste 3,5 milioane de carduri activate, ceea ce inseamna ca acest proiect important incepe sa prinda viata, sa functioneze. Pe masura ce cardul devine obligatoriu, de la 1 mai, ne asteptam sa mai facem ceva economii, prin faptul ca vom plati doar acele servicii efectuate, si nu servicii «fictive», si atunci vom avea o disponibilitate de bani si vom putea asigura analize pentru toata luna si nu doar cateva zile, vom avea acces pentru pacienti atunci cand isi doresc”, a declarat  presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Cu banii economisiti  se vor putea incepe terapii noi si tratamente moderne, fara ca pacientul din Romania sa mai astepte un an, doi pentru a beneficia de acestea, a mai adaugat conducerea CNAS.

Conform Hotararii de Guvern care contine Normele metodologice de aplicare a cardului national de sanatate, care a fost aprobata in data de 28 ianuarie 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate incepand cu data de 1 mai 2015.

Cei care nu si-au primit cardul de sanatate, il pot ridica de la sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate de care apartine. Detalii aici.

De asemenea, cei care l-au primit, dar au nevoie de altul din diverse motive (schimbarea numelui, pierderea, distrugerea, etc), trebuie sa treaca printr-o procedura de solicitare a unui nou document. Detalii aici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.