In ce conditii poti beneficia de un card nou de sanatate

Cardul electronic de asigurari de sanatateCe poti face pentru a beneficia de un card nou de sanatate? In ce condtii se elibereaza unul nou? Care sunt etapele de parcurs si unde trebuie sa te adresezi?

Exista un modelul de cerere, respectiv modelul de declaratie pe proprie raspundere prin care asiguratii pot solicita eliberarea unui nou card national de asigurari sociale de sanatate in cazul in care:

-cardul pe care l-ati primit la adresa de domiciliu/l-ati ridicat de la oficiul postal v-a fost furat, a fost pierdut sau distrus.

In aceasta situatie veti completa modelul de cerere si modelul de declaratie pe proprie raspundere atasate, la care veti anexa copia actului de identitate;

-cardul pe care l-ati primit la adresa de domiciliu/l-ati ridicat de la oficiul postal contine date eronate.

In aceasta situatie veti completa modelul de cerere atasat la care veti anexa copia actului de identitate.

Documentele vor fi depuse la Registratura fiecarei Case Judetene de Asigurari de Sanatate.

La depunerea documentelor, fiecare solicitant se va legitima cu actul de identitate in original.

De asemenea, la depunerea cererii asiguratii care au primit un card cu date eronate sunt rugati sa aiba asupra lor acest card spre a putea completa in formularul de cerere seria lui.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.