Centru de vaccinare intr-o scoala din Brasov

Intr-o scoala din Sacele, Brasov, functioneaza, de saptamana trecuta, un centru de vaccinare, deschis de Primaria Municipalitatii Sacele, impreuna cu Directia Publica de Sanatate Brasov (DSP), ca masura de preventie si de tinere sub control a epidemiei de rujeola.

Asta cu atat mai mult cu cat in aceasta zona s-au inregistrat 180 de cazuri de rujeola, pana acum. „Cifrele din Garcini au ajuns la 180. Daca in august, cand s-a declarat epidemie, aveam in jur de 40 de cazuri, intre timp am facut ceva campanii de constientizare cu flayere, pliante, afise puse in cabinetele medicilor, chiar impartite pe teren, aici, au fost vreo 9000 de bucati, cu toate acestea, numarul cazurilor nu a scazut sau nu a stagnat, chiar a crescut, am ajuns la 180”, a spus, ieri, Lucian Pascu (foto), administrator public Municipiul Sacele.

„Am avut o discutie foarte bine conturata si asezata cu reprezentantii DSP-ului, cu medicii de familie, mediatorii sanitari si am decis sa deschidem un centru de vaccinare la scoala din Garcini. Discutia a avut loc luni, deja centrul functioneaza de ieri (miercuri – n.r.), cand s-au facut si primele vaccinari ale celor care stau in Garcini”, a spus si Virgil Popa, primar Sacele, potrivit BZB.

Potrivit sursei citate, in Centru sunt doua cabinete si o sala de asteptare. Medicii de familie si cei scolari din municipiu sunt prezenti prin rotatie, de luni pana vineri, intre orele 9.00 – 14.00.

In paralel, mediatorii sanitari bat din poarta in poarta in speranta ca vor convinge tot mai multi parinti sa-si vaccineze copii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.