Centre suplimentare de vaccinare in judetul Hunedoara

In judetul Hunedoara au fost deschise cinci centre suplimentare de vaccinare impotriva rujeolei. Aici pot fi imunizati si copiii care nu sunt inscrisi pe listele unui medic de familie.

„In judetul Hunedoara sunt cinci centre suplimentare de vaccinare, unde parintii pot veni cu copiii sa fie vaccinati, chiar daca nu sunt pe lista unui medic de familie. Cele cinci centre au fost organizate in Orastie, Petrosani, Petrila, Dobra si Vulcan”, a declarat dr. Cecilia Birau, medic sef Directia de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara potrivit Agerpres.

De asemenea, si Institutia Prefectului Hunedoara se implica alaturi de Asociatia Medicilor de Familie si DSP in campania de imunizare a populatiei.

Potrivit prefectului Fabius Kiszely, in judetul Hunedoara au fost identificate trei zone de risc in care acoperirea vaccinala este de circa 41%, spre aceste localitati urmand sa fie indreptata atentia autoritatilor in perioada urmatoare. Este vorba de zonele Calan-Hunedoara, Orastie-Geoagiu si Valea Jiului.

„Organizam o campanie de constientizare in care va fi implicata cat mai multa lume, vom identifica potentiale focare si vom infiinta centre de vaccinare suplimentara daca va fi cazul. Vom implica unitatile administrativ-teritoriale in aceasta campanie. (…) Sustin vaccinarea obligatorie si-i rog pe toti sa-si vaccineze copiii, pentru ca altfel lucrurile pot lua o intorsatura nedorita pentru toata lumea”, a declarat prefectul judetului Hunedoara conform sursei mentionate.

In judetul Hunedoara au raportate, in luna iulie, 194 de cazuri de rujeola care se adauga celor 641 inregistrate in prima jumatate a anului 2017.

La jumatatea lunii iulie, in judetul Hunedoara au fost aduse 7.340 de doze de vaccin, care au fost distribuite medicilor de familie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.