Cel putin 12,9 milioane de copii din intreaga lume nu au fost vaccinati in 2016

Cel putin 12,9 milioane de copii din intreaga lume, aproape unul din zece, nu au fost vaccinati in 2016, potrivit estimarilor publicate luni de UNICEF si OMS.

Potrivit EFE, din 2010, procentul copiiilor care au facut toate vaccinurile obligatorii stagneaza la 86% (116,5 milioane de sugari), fara schimbari semnificative in ultimul an in functie de tara sau regiune, noteaza agentiile ONU intr-un comunicat comun.

Mai concret, OMS si UNICEF deplang ca aproape 13 milioane de minori nu au primit prima doza de vaccin impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive (DTP), expunandu-se riscului grav de a contracta aceste boli potential mortale, scrie si Agerpres.

Pe de alta parte, aproximativ 6,6 milioane de nou-nascuti care au fost deja vaccinati impotriva DTP nu si-au completat cele trei injectii necesare in 2016 pentru a putea obtine astfel o imunizare eficienta.

In cazul varicelei, 85 % dintre minori au fost vaccinati cu prima doza in primul an de viata, in timp ce rata copiilor care au primit a doua doza a scazut pana la 64 %, se mai arata in comunicat.

Conform sursei mentionate, si  tratamentul impotriva rujeolei s-a extins in intreaga lume din 2010, in conditiile in care programul national de imunizare in 152 de tari avea o acoperire de 35 %, o cifra care a crescut la 47 % in anii urmatori.

Programul national de imunizare previne in prezent intre 2 si 3 milioane de decese cauzate in fiecare an de difterie, tetanos, tuse convulsiva si varicela.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.