Ce trebuie sa faca o persoana care s-a infectat cu SARS-CoV-2 dupa prima doza de vaccin?

Dr. Valeriu Gheorghita, a precizat ca studiile arata ca o persoana infectata, dupa ce a fost imunizata prima oara, trebuie sa astepte vindecarea si la circa o luna poate face rapelul sau poate relua schema de vaccinare complet.

„Daca o persoana este depistata, daca este diagnosticata cu infectie SARS-CoV-2 dupa efectuarea primei doze, evident ca se asteapta vindecarea bolii si la un interval de circa o luna de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, daca perioada dintre prima doza si doza de rapel depaseste intervalul de 6 saptamani, de 42 de zile”, a afirmat coordonatorul campaniei privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, conform Agerpres.

Potrivit Centrului national de vaccinare anti-Covid, in studiile clinice nu au fost observate efecte adverse mai severe/mai frecvente in cazul voluntarilor care trecusera prin boala inainte de vaccinare, comparativ cu voluntarii fara istoric de Covid-19.

Etichete: infectare sars-cov-2 dupa vaccinare, risc infectare dupa vaccinare covid, rapel vaccin covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.