Cauze ale lipsei cronice de somn | Utilizarea dispozitivelor electronice in dormitor

Utilizarea dispozitivelor electronice in dormitor si lipsa activitatii fizice sunt principalele cauze ale lipsei cronice de somn, precizeaza medicii de la Spitalul Victor Babes Timisoara.

Lipsa somnului are un efect major asupra unor boli. Poate duce la cresterea riscului de cancer (colon si san), poate determina aparitia unor boli digestive, duce la modificari structurale ale creierului asociate cu degradarea memoriei pe termen lung, dar si la dezvoltarea unor patologii de natura psihiatrica, precum depresia si cresterea riscului suicidar, la cresterea tensiunii arteriale si la dezvoltarea unor boli cardiace. In acelasi timp are efect asupra sistemului imunitar.”, scrie S.L Dr. Monica Marc, medic primar pneumolog la Spitalul Victor Bbes Timisoara, pe pagina de Facebook a institutiei.

Conform unui studiu realizat de Global Media Intelligence, romanii petrec peste 3 ore si jumatate pe zi cu telefonul in mana. Mai bine de 2 ore dintre acestea sunt dedicate retelelor sociale, restul revenind jocurilor sau altor aplicatii de divertisment.

Etichete: cauze ale lipsei cronice de somn, lipsa cronica de somn, insomnia, dispozitive electronice in dormitor, spitalul victor babes timisoara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.