Campanii de educatie si preventie pentru pacienti

Campanii de educatie si preventie pentru pacientiPentru informarea pacientilor asupra importantei masurilor de preventie, se vor derula campanii de educatie si preventie destinate pacientilor in 462 de spitale si clinici medicale din 118 orase. Campaniile sunt posibile prin parteneriatul semnat intre Ministerul Sanatatii si Reteaua Info-Sanatate si sunt sustinute de Colegiul Medicilor din Romania.

Cum se vor derula campaniile de educatie si preventie?

Prinicipalul mijloc de comunicare va fi cel video, prin reteaua de ecrane LCD Info-Sanatate DigitalNet, cu o audienta de peste 1.200.000 de pacienti lunar.

Continutul editorial se va repeta la 20-30 minute, fapt care asigura informarea unui numar mare de pacienti. Acestia vor putea sa vizioneze aceste video-uri in timpul asteptarii pentru realizarea consultatiilor medicale in spitale si clinici medicale.

Reteaua de afisaj indoor gestionata de Reteaua Info-Sanatate este o a doua forma de amplasare a mesajelor de educatie si preventie destinate pacientilor. Exista 1500 de spatii amplasate in salile de asteptare din spitale si clinici medicale.

“Din pacate, romanii devin foarte constienti de importanta preventiei abia atunci cand se imbolnavesc. Prin difuzarea programelor de preventie in salile de asteptare, dorim sa crestem impactul mesajelor educationale legate de preventie”, a precizat Ovidiu Brazau, presedintele Retelei Info-Sanatate.

Campaniile de educatie si preventie pentru pacienti sunt sustinute si de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente, Patronatul Farmacistilor si alte institutii din domeniul sanatatii.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.