Campanie de vaccinare la inceputul lunii iunie


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca, cel mai probabil, de 1 Iunie, Ziua Copilului, va demara o campanie de vaccinare door to door impotriva rujeolei.

„Proiectul meu de suflet din acest moment este demararea unei campanii de vaccinare door to door in zonele unde imunizarea este la un nivel scazut si unde avem focare de rujeola. Am facut un atelier de lucru la Slanic Moldova, impreuna cu UNICEF si am stabilit niste reguli pe care le voi pune intr-un ordin de ministru, pana apare legea vaccinarii, pentru ca avem deja 52 de morti in urma imbolnavirii de rujeola. Iar saptamana trecuta am inregistrat 192 de cazuri noi. Deci nu mai putem astepta. Asadar am luat aceasta decizie, va urma un ordin de ministru si, probabil, vom lansa campania la inceputul lunii iunie”, a spus Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Potrivit Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 11.05.2018 este 12 991 dintre care 52 de decese.
In saptamana 07.05. – 11.05.2018 au fost raportate inca 192 de cazuri nou confirmate in 14 judete si in municipiul Bucuresti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Cornelia spune:

    Buna ziua.
    Am un copilas de 2 ani si 9 luni.Este vaccinat la nastere(antihepatic+BCG),iar acum i-am facut vaccinul ROR.Ce schema de recuperare vaccinuri imi recomandati in acceste conditii(m-ar interesa un antipolio)?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.