Campanie de vaccinare impotriva rujeolei desfasurata la Buhusi


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat la o campanie de vaccinare impotriva rujeolei, desfasurata in doua comunitati izolate din cartierele Colonia Bistritei si Orbic ale orasului bacauan Buhusi, stand de vorba cu parintii copiilor nevaccinati despre importanta imunizarii.

Potrivit ministrului, a fost ales judetul Bacau pentru desfasurarea acestei actiuni din cauza numarului mare de cazuri de rujeola inregistrate aici, respectiv 30 de cazuri soldate cu patru decese.

„Am decis sa venim aici unde sunt doua cartiere, Orbic si Colonia Bistritei, unde avem 200 de copii de vaccinat. Dar de saptamana trecuta, autoritatile locale au inceput sa se puna in miscare si mai sunt doar 130 de copii de vaccinat. (…) Este foarte importanta implicarea autoritatilor locale iar la Buhusi, centrul de vaccinare a fost organizat in centrul social. Primaria a pus la dispozitie mijloace de transport pentru a putea aduce parintii cu copiii pentru ca ei nu vor veni niciodata sau vor veni foarte putini. Sunt povesti de viata extraordinare. La Cotofanesti s-a prezentat o mama de 12 ani cu copilul si a fost vaccinata si ea si copilul. Aici avem o bunica de 37 ani care creste copiii unei mamici care s-a sinucis”, a afirmat Pintea citata de Agerpres.

Demnitarul a adaugat ca odata cu inceperea noului an scolar, aceste campanii de vaccinare vor fi extinse si in alte judete.

‘Vom continua impreuna cu partenerii nostri, dupa ce scoala va incepe pe 15 septembrie, in Mehedinti, Caras Severin, Olt si Vaslui, pentru ca statisticile vorbesc. Saptamana trecuta au fost 209 cazuri noi de rujeola. Suntem in continuare pe primul loc in Europa si nu putem lasa lucrurile sa ramana asa. Am incredere si in medicii de familie pentru ca vor prinde curaj cand vor vedea ca nu sunt singuri’, a mai spus ministrul Sanatatii conform sursei mentionate.

La Buhusi a fost si reprezentantul UNICEF in Romania, Pieter Bult, care a declarat ca organizatia pe care o reprezinta implementeaza la Bacau un proiect de servicii comunitare pentru copii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.