Campanie de constientizare cu privire la importanta vaccinarii in prevenirea bolilor

Luna aprilie este dedicata desfasurarii campaniei “Luna Nationala de Informare despre VACCINARE”, prilej de a creste gradul de constientizare cu privire la importanta vaccinarii in prevenirea bolilor.

Ministerul Sanatatii, cu sprijinul Institutului National de Sanatate Publica (INSP) si al directiilor de sanatate publica, se alatura manifestarilor prilejuite de Saptamana Europenana a Vaccinarii (23-29 aprilie 2023)

“Bolile infectioase precum hepatita, poliomielita, difteria, tetanosul, au reprezentat, in trecut, importante cauze de deces. Dezvoltarea vaccinurilor, prin imunizarea activa, a oprit raspandirea infectiilor, a salvat vieti, a eliminat si chiar a eradicat in anumite regiuni ale lumii unele boli grave.”, transmite INSP

Potrivit sursei citate, imunizarea prin vaccinare este cea mai sigura metoda prin care parintii isi pot proteja copiii impotriva unor boli infectioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsiva, difteria, tetanosul, hepatita virala B.

“In cazul in care un copil vaccinat va contracta un agent patogen, sistemul lui imunitar va sti sa reactioneze, sa lupte impotriva infectiilor, va fi pregatit pentru a combate rapid si eficient boala.”, mai precizeaza INSP.

In fiecare an, la nivel mondial, vaccinarea previne aparitia a 2,7 milioane de cazuri de rujeola, 1 milion de cazuri de tuse convulsiva si 2 milioane de cazuri de tetanos neo-natal.

Stiati ca:

⁕  Datorita vaccinarii, variola a fost eradicata complet? Inaintea aparitiei vaccinului aceasta boala a omorat milioane de oameni?

⁕  Datorita vaccinarii impotriva rujeolei, in perioada 2000 – 2018 numarul deceselor cauzate de rujeola la nivel mondial a scazut cu 73 %  evitatandu-se astfel 23 de milioane de decese?

⁕  Incepand din anul 2020, singurele si ultimele cazuri de poliomielita au fost constatate in Pakistan si in Afganistan? Vaccinul impotriva acestei boli infectioase, a fost dezvoltat si introdus pe scara larga in anul 1955.

Calendarul national de vaccinare pentru fiecare grupa de varsta, AICI.

Etichete: vaccinare, imunizarea prin vaccinare, vaccinuri copii, calendar de vaccinare, INSP

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.