Calatoria in spatiul UE se va face doar pe baza certificatului digital COVID

Incepand de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul tarilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinarii, trecerii prin boala si ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Certificatele COVID-19 pentru calatoriile in UE se pot descarca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/

Important de stiut

1. Certificatul este gratuit.
2. In cazul minorilor sub varsta de 14 ani, este necesar acordul parintilor.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la cateva secunde, pana la o ora, in functie de numarul de solicitari.
4. In momentul generarii certificatului, persoana care l-a solicitat este notificata prin e-mail.
5. La intrarea in statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizeaza prin scanarea codului QR.

Utilizatorul il poate accesa si vizualiza atat din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cat si prin descarcarea efectiva, in format *pdf, a documentului, care se poate tipari.

Pentru suport in emiterea certificatelor sau obtinerea altor informatii privind utilizarea lor, a fost operationalizat un Call Center la numarul de telefon 021.414.44.25.

Vezi Cum se obtine certificatul digital Covid in mai putin de 10 pasi

Etichete: certificat digital covid, certificat de vaccinare, calatorie tari UE pandemie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.