Botosani: Refuzul parintilor de a vaccina copiii impotriva rujeolei se mentine


La Botosani, refuzul parintilor de a-si vaccina copiii impotriva rujeolei se mentine, desi la nivelul judetului au existat in permanenta actiuni de identificare a restantierilor si de comunicare a riscurilor la care sunt expusi copiii nevaccinati, a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Teodor Ferariu.

Potrivit acestuia, pana in luna mai nu au existat deficiente in asigurarea dozelor de vaccin, insa in a doua jumatate a lunii mai stocurile au fost insuficiente, ceea ce a determinat autoritatea sanitara sa amane vaccinarea ROR in cazul copiilor care nu prezinta risc, respectiv cei peste cinci ani, relateaza Agerpres.

“In prezent, au fost livrate 7.000 de doze de vaccin, astfel ca nu mai avem probleme in asigurarea vaccinului si recuperarea restantierilor”, a precizat Ferariu, care a prezentat un raport privind activitatea DSP Botosani, in primele cinci luni ale anului.

De asemenea, el a mai afirmat ca de la inceputul acestui an, in Botosani au fost inregistrate 192 de cazuri de rujeola si un deces la un copil de 11 luni care era nevaccinat si avea si alte afectiuni.

In judetul Botosani exista in evolutie doua focare de rujeola, mai relateaza sursa mentionata.

Informatii despre rujeola si vaccinarea ROR, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.