Bodog: Legea vaccinarii nu este despre obligativitate, este despre copiii nostri

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog spune ca deja se pregatesc normele de aplicare la Legea vaccinarii.


„Nu este prea devreme si vreau sa va asigur ca toti cei care au lucrat la lege si colegii mei deja pregatesc normele de aplicare. Practic, nu vom astepta ca legea sa isi faca tot parcursul, noi vom fi cu normele de aplicare pregatite, cu toate ca initial in lege era prevazut un alt termen de aplicare…”, a spus ministrul in cadrul unei dezbateri privind vaccinarea, potrivit Agerpres.

El a precizat ca Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate, ci la sanatatea copiilor.

„Legea nu este despre obligativitate, legea este despre copiii nostri. Practic, am facut aceasta lege pentru a ne proteja copii, pentru a ne proteja starea de sanatate a natiei, viitorul. Am doua fete si amandoua sunt vaccinate la zi si au facut si vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru ca eu am incredere aceasta parte a sistemului de sanatate, este foarte importanta si are rolul ei. (…) Acesta este motivul pentru care incasez tot ce incasez de fiecare data cand se intampla cate un pas in parcursul legii vaccinarii. Acesta este motivul pentru care trec mai departe si imi da putere sa merg mai departe. Eu cred ca este cel mai important pas in a face preventie in Romania. Legile noastre sunt facute pentru oameni”, a mai spus Bodog, conform sursei mentionate.

 

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.