Blue Monday | Luni, 20 ianuarie – cea mai deprimanta zi din an

Luni, 20 ianuarie, este considerata a fi cea mai deprimanta zi din acest an. Blue Monday, asa cum este denumita aceasta zi, este marcata in cea de-a treia zi a lunii ianuarie.

La aceasta data s-a ajuns dupa ce psihologul britanic Cliff Arnal a realizat o formula matematica analizand mai multi factori, precum scaderea temperaturilor, reducerea luminozitatii sau faptul ca oamenii urasc ziua de luni.

De asemenea, un alt motiv care intareste ideea de depresie generalizata in aceasta zi este legat de vacantele care par foarte indepartate.

Dupa aceasta analiza, multe altele au intarit ipoteza Blue Monday. Unul dintre studii a concluzionat ca in aceasta zi, Blue Monday, se inregistreaza un val de absenteism la locul de munca.

Surprinzator, poate, insa un alt studiu, mai recent, a aratat ca in acesta zi are loc chiar o crestere a cererilor de divort depuse in instanta.

Numele de Blue Monday a fost atribuit pentru prima data acestei zile in 2005, de catre compania Sky Travel, in cadrul unei campanii de publicitate. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotatii negative sociale: schimbarea vremii, finalul vacantei, banii putini ramasi dupa sarbatorile de iarna, etc.

La polul opus, in 2020, aceeasi formula concluzioneaza ca cea mai fericita zi a anului se va marca pe data de 19 iunie.

Etichete: blue monday, cea mai deprimanta zi, depresia de luni, zile deprimante, absenteism la locul de munca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.