Au fost confirmate primele cazuri de rujeola din acest an, in Caras-Severin

In judetul Caras Severin au fost semnalate primele suspiciuni de rujeola din acest an, respectiv 14, in majoritate la persoane adulte. Dintre acestea, cinci au fost confirmate in urma analizelor de laborator.

„Avem 14 cazuri de suspiciune de rujeola, din care cinci au fost confirmate de analizele efectuate in laborator. Pacientii sunt cu varste cuprinse intre 17 si 35 de ani, iar copiii, intre unu si trei ani. Acestia provin din localitatile Valea Bolvasnitei, Bogaltin, Globurau, Eftimie Murgu, Mehadia, Resita, Toplet si Zlagna”, a declarat Daniel Botgros, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin, citat de Agerpres.

In prezent, in stocurile Directiei de Sanatate Publica a judetului Caras-Severin exista 2.114 doze de vaccin ROR.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, vaccinare ROR

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.