Atentionare MAE: Risc de infectare cu Hepatita A pentru turistii din Bulgaria

crema-de-soareMinisterul Afacerilor Externe (MAE) ii avertizeaza pe turistii romani care isi vor petrece concediul in Bulgaria asupra riscului infectarii cu hepatita A. In urma inundatiilor care au afectat portul Varna si unele statiuni turistice, exista un risc ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatitei A.

Atentie la apa si alimentele consumate

Potrivit informatiilor facute publice de specialistii hepatologi din Bulgaria, in urma inundatiilor riscul ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatitei A este destul de mare.

“Inspectia Regionala de Sanatate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, ca, urmare unor analize ale apei de mare din zona “Plaja Ofiterilor-Varna” s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica ‘Escherichia coli’ și ‘enterococi intestinali’”.

Printr-un comunicat de presa emis astazi de MAE, turistii romani care vor merge in Bulgaria vara aceasta sunt sfatuiti sa nu consume midii crude, sa faca dus dupa ce ies din apa marii si sa respecte cu strictete masurile igienico-sanitare.

Romanii sunt sfatuiti sa se vaccineze impotriva hepatitei A

Romanii care isi vor petrece vacanta aceasta pe litoralul marii Negre sunt sfatuiti sa se vaccineze impotriva hepatitei A.

In acelasi timp, MAE le recomanda romanilor sa consulte periodic pagina oficiala MAE, www.mae.ro, precum si site-urile de specialitate, pentru noi informatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.