Atentionare MAE: Epidemie de gripa in Franta


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca pe teritoriul Frantei ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2018 va fi mentinuta starea de alerta pentru epidemie de gripa, pe tot teritoriul.

Epidemia de gripa a facut victime, in special in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 64 ani, informeaza un comunicat al MAE.

Pana acum, 12.000 persoane care s-au prezentat la serviciul de urgente pe intreg teritoriul Frantei, iar autoritatile locale franceze considera ca varful endemic nu a fost inca atins, desi pe intreg teritoriul Frantei spitalele sunt deja pline.

Se recomanda vaccinarea anti-gripala sezoniera, cu prioritate a grupelor la risc de complicatii cauzate de gripa, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, grupe mentionate si in materialul informativ postat pe site-ul INSP. 

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei afisate pe site-ul MAE.

Informatii despre gripa si vaccinarea antigripala, AICI.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.